залийте окропом (200 мл). Дайте настоятися чаю протягом 10 хвилин. Напій буде не тільки насиченим, але і не дуже гарячим, і вам буде зручно його вживати. 2022 р.
Як правильно заварювати іван-чай та пити його?
Щоб кипрей зберіг свої властивості, чай треба правильно заварити, зокрема, не заливати окропом. Температура води має бути близько 80 градусів. Візьміть 2-3 чайні ложки Іван–чаю на півлітра води. Залийте чайник на третину, зачекайте п'ять хвилин і долийте кількість води, що залишилася.
Як правильно заварювати іван-чай у домашніх умовах?
Як заварювати Іван–чай чай розливається в чашки, а кипрей у чайнику повторно заливають окропом – напій стане ще ароматнішим; через 15 хвилин після повторного наполягання напій потрібно розлити по чашках і одразу пити – якщо він перестоїть, аромат і смак зменшаться.