У гарячу воду (0,5-1 л) невеликими порціями всипають порошок бентонітупостійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудок. Після цього суміш залишають на 5-7 хвилин, щоб глина наситилася вологою, після чого ще раз перемішують. До цього моменту консистенція розчину має бути як у жирного кефіру.
Щоб уникнути попадання дріжджів у самогонний апарат, потрібно висвітлити брагу. Спосіб застосування бентоніту у виноробстві: Відміряйте бентоніт з розрахунку 7 гр/1 л вина
Шматочки глини подрібнюють на порошок дрилем зі спеціальною насадкою, блендером або в кавомолці. Нагрівають 0,5-1 л води, всипають порошок бентоніту. Суміш інтенсивно розмішують. Щоб при розчиненні не утворювалися грудочки, порошок потрібно всипати у воду тонким струмком, безперервно розмішуючи розчин протягом 5 хвилин.
Для очищення 1 л вина потрібно 3 грами бентоніту (У столовій ложці – 20 грам). Технологія: Суху білу глину залити холодною водою у пропорції 1:10 (одна частина бентоніту на десять частин води) і залишити на 10-12 годин. Наприклад, для очищення 20 літрів вина потрібно 60 грам білої глини та 600 мл води.