Так, для великої рогатої худоби забійна маса припускає вага туші, у якої попередньо видалили голову, нижні частини ніг, шкіру, кишечник та внутрішні органи.Середній забійний вихід тварин різних видів
- ВРХ – 55-66%;
- Вівці – 44-52%;
- Свині – 75-85%;
- Коні – 47-52%.
Jan 9, 2021
Забійний вихід – Відношення забійний маси туші до передзабійної маси тварини; виражається у відсотках. Характеризує співвідношення частин тіла, в першу чергу людей, що їдуть (м'ясо, сало), і побічних продуктів (шкіра, нутрощі, кістки та ін.).
Живою вагою в відмінність від забійної ваги, називається вага всього тіла, забійною вагою — вага туші без голови, нижньої частини ніг та нутрощів. Найбільш точним способом є спосіб подвійного вимірювання по Клювер Штрауху довжини тіла і обхвату грудей.