Як визначити свіжість заморожених мідій?

0 Comments 22:15

Вона має бути гладкою, без тріщин і сколів. Якщо на поверхні є дефекти, краще відмовитися від такого продукту. Заморожені мідії можуть бути покриті прозорою крижаною глазур'ю. Вони мають бути цілісними, не злиплими, без шматків льоду та снігу в пакеті – це говорить про порушення правил зберігання.

Фахівці стверджують, що добрі мідії повинні пахнути тільки морем, а якщо є сторонні запахи або неприємний душок, значить, продукт зіпсований. Стулки раковин молюсків повинні бути щільно закриті. Якісні заморожені мідії зазвичай мають світло-жовтий колір, без тріщин на поверхні льоду.

Щоб перевірити, чи живий такий молюск чи ні, підійде будь-який подразник. Постукайте по раковині або капніть лимонним соком усередину: жива мідія обов'язково відреагує та закриється. Якщо ні, то цю мідію не можна їсти — вона мертва. При термообробці жива мідія обов'язково має розкрити раковину.

Свіжі мідії у холодильнику можна зберігати до двох діб. Заморожені молюски можуть зберігатися у морозилці до 3 тижнів. Мідії без раковин за температури -18 ℃ можна зберігати до 2 місяців. Готові мідії зберігати не рекомендується – страви з ними дуже швидко псуються.

Related Post

Як називалася країна після СРСР?Як називалася країна після СРСР?

Після розпаду СРСР РРФСР була визнана як його держава-продовжувач і 25 грудня 1991 року була перейменована в Російську Федерацію. Після припинення існування СРСР 26 грудня 1991 року Російська Федерація (РРФСР)

Як зробити документи їжуЯк зробити документи їжу

Що потрібно для утримання їжака? Комфортна температура повітря для їжака – 20-25 градусів, вологість – 55-65%. Важливо встановити житло вихованця подалі від батареї, протягів, прямих сонячних променів.. Їжачки – домашні