Якісна фунчоза має білий колір з ледь помітним сіруватим відтінком, але при цьому локшина обов'язково напівпрозора. Поверхня локшини гладка, і незалежно від товщини вона дуже тендітна та ламка. Оскільки фунчоза виготовляється тільки з бобової води, у складі не повинно бути жодних інших інгредієнтів.
Традиційний продукт готується з крохмалю бобів мунг. Особливість та спосіб відрізнити справжню скляну локшину від підробок – прозорість у сухому та вареному вигляді. Рисова ж локшина, яку теж можуть сприймати за скляну, після варіння біліє, стаючи схожою на спагетті.
Шкода фунчози При надмірному використанні фунчози, особливо з гострими наповнювачами, можуть виникнути проблеми із травленням, тяжкість у шлунку та надмірне газоутворення. З обережністю слід вводити до раціону фунчозу тим, хто має різні реакцію бобові.
4 хвилини Опустіть скляну локшину в окріп, за бажанням посоліть і додайте олію. Варіть 2-4 хвилини, не більше. Готову фунчозу відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.