Харчові добавки – це речовини, які додають у продукти з технологічною метою. У Європі харчові добавки маркуються цифровим кодом з буквою Е, що йде попереду. Код Е означає, що добавка пройшла відповідну процедуру оцінки безпеки та схвалена до використання у Європейському союзі.
Як визначити, чи можна приймати харчові добавки?
Відповідь: b. Визначити, чи можна використовувати харчові добавки, не можна. Пояснення: Індустрія харчових добавок не регулюється, тому зрозуміти, які саме речовини та компоненти містяться в тій чи іншій добавкі неможливо. Якщо ви використовуєте добавки, ви робите це на власний ризик.
Які добавки вважаються шкідливими?
8 найнебезпечніших, але дозволених харчових добавок
- Нітрит натрію Харчова добавка Е250 – це сіль азотистої кислоти, яку використовують як антиокислювач. …
- Нітрат натрію.
- Тартразін …
- Диоксид сірки …
- Бутилгідроксіанізол.
- Бензойна кислота та бензоат натрію.
- Гідросульфіт натрію.
- Діамантовий чорний BN.