Як визначити готовність мила з нуля?

0 Comments 03:24

Перевірити «готовність» мила можна й іншим, але дуже сумнівним способом – спробувавши його «на мову». Якщо при цьому ви відчуєте характерне поколювання – значить, мило ще не готове, якщо просто мильний присмак – мило дозріло.20 Sept 2019

Обов'язково використовуйте рукавички, тому що процес омилення ще не завершений і луг може пошкодити шкіру рук. Нарізані шматочки мила залиште сохнути і зріти в темному місці, що добре провітрюється, на три-чотири тижні.

Ці питання ми обговоримо окремо, а зараз просто зазначимо, що дозрівання мила, приготовленого холодним способом триває від 4 до 6 тижнів, мила приготованого гарячим способом – 1-2 тижні. Коли термін «вилежування» минув, можемо приступати до визначення рН.

При виготовленні мила гарячим способом Ви можете просто зачерпнути трохи мильної маси і на око визначити, чи проходить стадія гелю чи ні. При холодному способі «травмувати» мило не варто, і, якщо Ви не впевнені, що гель проходить, просто доторкніться до форми: вона повинна бути теплою або гарячою.

Related Post

Як взяти іпотеку із низькою зарплатою?Як взяти іпотеку із низькою зарплатою?

Як взяти іпотеку з маленькою офіційною зарплатою Щоб ваша заявка не пішла «у стіл», шукайте банк, де приймають підтвердження доходів без довідки 2-ПДФО. Якщо бухгалтер роботодавця телефоном підтвердить розмір вашого

Як зробити простий дистилятор водиЯк зробити простий дистилятор води

вода наливається у посуд; та поміщається в морозильну камеру (якщо посуд металевий, те щоб не промерз, потрібно підкласти картонку); коли приблизно половина всього обсягу застигне, рідина, що не замерзла, виливається