Використання харчових добавок у продукті має бути обґрунтовано. Це означає, що харчові добавки у продукті можуть використовуватися лише тоді, коли поліпшення властивостей або збереження поживних властивостей продукту неможливо досягти іншими технологічними прийомами.
Як можна визначити, чи можна використовувати харчові добавки?
Відповідь: b. Визначити, чи можна використовувати харчові добавки, не можна. Пояснення: Індустрія харчових добавок не регулюється, тому зрозуміти, які саме речовини та компоненти містяться в тій чи іншій добавкі, неможливо.
Які добавки не можна?
У Росії категорично заборонені такі харчові добавки: барвник Е121 (цитрусовий червоний), Е240 – формальдегід, Е173 – порошковий алюміній, що застосовується при оздобленні цукерок та інших кондитерських виробів.