Сила желатину вимірюється в градусах bloom – що вище цифра, тим желирующая здатність краще, тим більше маси може стабілізувати. Найчастіше зустрічається желатин з силою 120-265 bloom. Якщо сила желатину у рецепті розходиться з тією, що є у вас, необхідно зробити перерахунок за вагою.
Блюм-Це показник «сили» желатину Чим вище ступінь Блюма, тим більше сильний утворюється гель, що має світлий колір і гарний смак. 220 Блюм – це найвищий ступінь фортеці серед желатинів. Поради: Не рекомендується нагрівати масу, що желюється, понад 80С, щоб уникнути неприємного запаху.
Порошковий желатин на листовий. Сила листового желатину 160 Блюм, а порошкового – 220 Блюм. Отже, порошковий (220/160)^0.5=1.17 разів сильніше. Якщо в рецепті вказано 10 гр порошкового желатину, Отже листового потрібно 10 гр * 1.17 = 11.7 гр.