Як перевірити та як відрізнити капусту ранню від пізніш? Вибравши качан капусти, Візьміть його руками і стисніть долонями. Відповідна пізня засолювальна капуста від такого рукостискання не втрачає форму на відміну салатної капусти або скоростиглої. Якщо вона сплющилася – вона була зрізана раніше за визначений термін.
Капуста повинна бути чиста, не проросла, не тріснута, не пошкоджена сільгоспшкідниками, свіжа, чиста, не проросла. Качани повинні бути щільні, що цілком сформувалися. Щільно прилеглим вважається листя, яке прилягає до качана по всій поверхні або не менше ніж на 2/3 висоти качана.
Білокачанна капуста – овоч, качан городній капусти різновиди Brassica oleracea var. capitata L., цінний та широко поширений харчовий продукт. Вживається в свіжому вигляді, у складі гарячих страв, використовується для квашення і маринування.