Виноград має властивість збільшувати в крові вміст оксиду азоту, який розріджує кров, зменшуючи ризик виникнення серцево-судинних захворювань.. Згідно з проведеними дослідженнями, у людей, які їдять по 10–15 виноградин на день, захворювання серця та судин зустрічаються на 40% рідше.
Вживання винограду підвищує рівень оксиду азоту в кровіщо запобігає утворенню тромбів. Таким чином, виноград може знижувати ймовірність серцевих нападів.
З обережністю до винограду необхідно ставитися людям з виразкою та при діареї. У ягодах також багато цукру, тому іноді протипоказання одержують люди з цукровим діабетом. Плоди також мають протипоказання при гіпертонії, цирозі печінки, коліті та вагітності.
Підтримка здоров'я серця та судин Так він містить відчутну кількість калію (5% від добової норми на 100 грам). Калій викликає розслаблення гладкої мускулатури артеріальних стінок з подальшим падінням периферичного судинного опору та зниженням артеріального тиску.