Як використовувати сухе листя винограду?

0 Comments 08:14

Область застосування цього специфічного продукту досить вузька у виноградне листя загортають фарш (зазвичай м'ясний або рисовий) і варять, смажать, запікають, гасять, готують на пару. Таким чином, листя винограду замінюють капусту у фаршированих стравах.

* Якщо використовуються виноградне листя, консервовані в сольовому розчині, перед застосуванням потрібно обов'язково залити їх окропом, через 5 хвилин злити і промити холодною водою. Виноградне листя, підготовлені таким чином, готові для подальшого застосування для долми.

З них роблять начинки для пирогів, додають до салатів для надання ледь уловимого, легкого, специфічного виноградного присмаку, властивого тільки цьому виду зелені. Із сушених виноградних листя виготовляють чудовий за своїми цілющими та смаковими якостями квас.

Виноградне листя – криниця корисних речовин. Вони є вуглеводи, вітаміни, калій, магній, кальцій. Сушені виноградне листя застосовували в медицині як кровоспинний засіб, а виноградним соком зміцнювали волосся.

Related Post