Як використовувати консерванти?

0 Comments 23:39

Застосування харчових консервантів у промисловості Захист продуктів від утворення шкідливих токсинів; Збереження харчової цінності, смаку та аромату; Зміни кольору продуктів (наприклад, нітрити та нітрати надають ковбасам, сосискам та іншим м'ясним виробам приємного червоно-рожевого кольору);

Консерванти – це харчові добавки, які збільшують термін зберігання продуктів, захищаючи їх від псування, що викликається мікроорганізмами (бактеріями, дріжджами, пліснявою) Харчові консерванти, які допускається застосовувати в харчовій промисловості, поділяються на дві великі групи: натуральні та синтетичні.

Заборонені харчові добавки*:

  • Е121 – цитрусовий барвник червоний 2.
  • Е 123 – барвник червоний амарант
  • Е 128 – фарбник червоний 2G.
  • Е 216 – парабени, консервант парагідроксибензойної кислоти пропіловий ефір
  • Е 217 – консервант пара гідроксибензойної кислоти пропілового ефіру натрієва сіль
  • Е 240 – консервант формальдегід

Related Post

Як підключити м'який шлангЯк підключити м'який шланг

Як правильно з'єднати шланг для поливу? Про з'єднання поливальних шлангів Для насаджування на шланг досить просто його рівно обрізати, надягти з'єднувач і затягнути руками гайку, вона рівномірно обтисне шланг. …