Як є каперси У кулінарії ж бутони та ягоди маринують в оцті та олії або консервують із сіллю. У другому випадку перед вживанням їх краще промити, щоб зайву сіль прибрати. Великі «ягідні» каперси частіше використовують для салатів та інших холодних страв або як прикрасу. Більш "їдкі" дрібні – йдуть і в гаряче.
Після збору каперси маринують в оцті та солі або засолюють, у свіжому вигляді їх не використовують. За смаком каперси гостро-солоні, тому підходять для салатів, м'ясних та рибних страв, їх додають у піцу, супи, подрібнюють у соуси до макаронів. З напоїв каперси подають до мартіні.
Перед вживанням каперси рекомендується промити або вимочити у воді, щоб забрати зайву сіль. Мариновані каперси слід зберігати в маринаді, виймаючи їх перед використанням.