Ягоди великі яскраво-червоні, подовженої конічної чи овальної форми, на смак кисло-солодкі; Багряний, чагарник до 2 метрів заввишки, ближче до основи гілок ростуть короткі шипи. Плоди грушоподібної форми, із зеленою довгою плодоніжкою, шкірка яскраво-червона.
Через високу концентрацію аскорбінової кислоти (вітаміну С) їх не рекомендується приймати людям з підвищеною шлунковою кислотністю, гастритами і тим більше тим, хто має виразку шлунка або дванадцятипалої кишки.
Цей цілющий напій пом'якшує лихоманку, кашель, нежить, а також інші подібні симптоми. Він зміцнює імунну систему, тим самим запобігаючи подальшому розвитку недуг. Шипшинний чай корисний дуже для серцево-судинної системи. Він сприяє зменшенню в крові рівня LDL – поганого холестерину.
Як відрізнити троянду від шипшини за листям та кольором
- Листя у троянди темно-зелені, у шипшини – Світлі. …
- Листя у троянди шкірясті та блискучі, у шипшини – Шорсткі, матові, іноді з опушенням. …
- У троянди молоді пагони червоні, старі пагони — зелені або одревеснілі.
8 Aug 2021