Найпростіший спосіб перевірити якість вершкового олії – покласти його на розпечену сковороду. Так, натуральний молочний продукт розтоплюватиметься поступово, без виникнення піни та прозорої рідини. Крім того, справжнє вершкове масло практично немає запаху.
При кімнатній температурі фальсифікат виступають краплі води. Розігрійте на сковороді. Справжнє масло відразу зашипить, а пальмовий жир просто розплавиться і розтечеться. Якщо покласти масло у гарячу воду, то маргарин просто розпадеться на дрібні частинки, а справжнє масло розчиниться.
Якщо вершкове масло у процесі нагрівання на сковороді починає спінюватися, отже воно натуральне. Вершкове масло, яке містить пальмова олія, при нагріванні перетвориться на калюжу. Щоб визначити наявність пальмової олії у сирі, слід залишити його на пару годин у відкритій тарі.