Кришка банки не повинна проминатися і не повинна бути здутою. Ікра заповнює баночку повністю. Ікринки натурального продукту дрібні, однорідні, розсипчасті та цілісні, не мають плівок та тріщин. Якщо ікра спливає соком, а ікринки «здулися», мабуть, ікру вже розморожували.5 днів тому
Візьміть невелику кількість ікринок, викладіть на тарілку та залийте окропом. Натуральна ікра – це суцільний білок, який згортається при контакті з гарячою рідиною. Якщо ікра справжня – ви побачите білі пластівці. Штучний продукт залишиться неушкодженим, а на поверхню спливуть краплинки риб'ячого жиру.
Щоб перевірити якість ікри, банку необхідно потрясти. Якщо буде чути булькання та переміщення ікринок усередині банки, то краще таку ікру не брати. Швидше за все, виробник просто компенсував недовагу ікри звичайною водою. Також булькання чути, якщо в банку багато ікринок, що лопнули.
Справжні ікринки мають рідкий вміст та оболонку, яка при натисканні лопається. Імітовані а ікринки однорідні за структурою і просто розжовуються. Перевага штучної ікри у її меншій вартості, особливо на тлі справжньою чорної.