Якщо ви купуєте розрізаний качан, його зріз зазвичай білого кольору, а коричневі відтінки говорять про те, що капуста вже почала псуватися. Качан молодої капусти завжди світло-зелений, але поступово зелене листя підсихає, тому його видаляють.Oct 12, 2015
Капуста з минулого врожаю вже почала втрачати свій колір і стала світло-салатовою. У капусти з нового врожаю яскраво виражений зелений колір. На дотик молода капуста більш пружна, при стисканні її листя хрумтять. Качан не такий щільний, як у старої капусти.
Молоде листя приблизно на 5% менш поживне, ніж «старе», зате зовсім не гірчать і не містить крохмаль і сахарозу. При цьому, тушкована молода капуста приблизно в 3 рази ситніше, ніж салат зі свіжої капусти. У капусті мало жирів: не більше 1 г на 100 г, трохи більше білка – 2 г та вуглеводів – 5,4 г.
Як перевірити та як відрізнити ранню капусту від пізньої? Вибравши качан капусти, Візьміть його руками і стисніть долонями. Відповідна пізня засолювальна капуста від такого рукостискання не втрачає форму на відміну салатної капусти або скоростиглої. Якщо вона сплющилася – вона була зрізана раніше за визначений термін.