Як вибрати доброякісну та свіжу баранину Доброякісна баранина на дотик пружна та еластична, її жир білого кольору. Якщо жир має якусь жовтизну і пухкість, то це м'ясо старого барана чи вівці. При покупці не забудьте зробити тест на ямку після натискання.Jun 14, 2016
Насамперед необхідно оцінити колір м'яса. Чим вона темніша, тим старша тварина. Тому найкраще віддавати перевагу продукту з ніжно-рожевим відтінком. Якщо свинина хорошої якості, жир буде щільно прикріплений до м'яса.
Всі зуби, очі та копита мають бути цілими. Більшість рогів також повинна бути цілою, вуха не повинні бути пошкоджені або відрізані. Якщо баран кульгає, у нього відсутнє одне або обидва очі, вуха, хвіст, якщо він має погані зуби або частина з них випала – така тварина не підходить для обряду.
-у хорошої баранини завжди крупнозерниста консистенція м'яса; -Кістки баранини повинні бути білими (це ознака молодої баранини, у ягнят кістки відрізняються трохи рожевим відтінком); -жиру на гарній баранині має бути мінімальна кількість (на самому м'ясі повинні добре проглядатися прожилки);