Ніж, яким чистили оселедець, можна натерти морквою або сирою картоплею та запах пропаде. Запах риби на ножах зникне, якщо натерти леза нагрітою сіллю, кіркою лимонною або чайною заваркою. Столові прилади також не пахнуть рибою, якщо їх змастити рослинним або вершковим маслом.
Поліпшити смак купленої оселедця також допоможе поширений і напевно найулюбленіший спосіб – додавання маринованої цибулі. Для цього цибулину очищають, нарізають кільцями або півкільцями. Викладають в емальований посуд, додають цукор, сіль, оцет і, намагаючись не пошкодити кільця, злегка мнуть цибулю руками.
Вам знадобиться кілька лимонів та вода. Залийте очищену та випотрошену риби водою і додайте туди сік 2-3 лимони. Ретельно перемішайте та приберіть у холодильник на 2-3 години. Після цього рибу необхідно промити і можна приступати до приготування.