Чистять кишки на обробних дошках, використовуючи ніж. Якщо лезо правильно нахилити, разом із епітелієм вийдуть кровоносні судини. Після очищення кишки потрібно замочити у холодній воді на пару годин та знову повторити процедуру очищення. Якщо кишки чисті (прозоро-білі та тонкі), повторного чищення проводити не потрібно.
У чому замочити кишки для ковбаси?
Виходить дуже швидко, зручно та чистенько. Потім я кишки промиваю під проточною водою і зверху і всередині і хвилин на 20-30 замочую в підкисленій оцтом воді (50 мл на 1 л води). Потім промиваю і кладу готові кишки у холодну воду.
Як почистити кишки, щоб не було запаху?
У теплій воді робите середньої міцності содовий розчин (3-4 столові ложки на 1л. води), і на якийсь час залишити їх там полежати (в остиглій воді). Існує безліч способів порятунку від неприємного запаху (оцет, господарське мило, марганцівка, лимони тощо).