Показники справжнього, тонкого лаваша не повинні перевищувати: білки – 9,2 г; жири – 1,2 г; вуглеводи – 58 г; на 100 грам готового продукту. Якщо ви побачили інші цифри, не варто купувати такий продукт, можливо, у складі є те, що виробник вирішив не згадати на етикетці.
На питання про те, якою лаваш краще для шаурми, правильна відповідь – вірменська. У нього також загортають начинки, надаючи форму рулету, трикутника чи прямокутника.
Юфка, катирма, жупка, параки, лаваш – всі ці назви позначають одне й те саме – тонкий прісний хліб із пшеничного борошна. На Кавказі, в Ірані та інших країнах Сходу він настільки популярний, що у 2016 році ЮНЕСКО включила його до списку нематеріальної культурної спадщини.
Скажемо відразу: якщо у хліба є пористий м'якуш і хрумка скоринка, значить, він приготовлений з використанням дріжджів. Якщо у складі хліба дріжджів ні, то це вже й не хліб. Яскравим прикладом бездрожжевий продукції є тонкий лаваш, проте він не зможе замінити пишний ароматний буханець хліба.