Бажано вибирати рис пропаренийвін не розварюється в кашу. Довгозерний Мал більше підходить для тефтелів та плову. Також кухарі не радять брати для голубців подрібнений Мал, інакше начинка вийде надто рідкою.
Мал для голубців Але я б рекомендувала відварити Мал хоч би до напівготовності. Тоді Ви не тільки бачите, скільки начинки потрібно класти (у процесі варіння Мал збільшується в обсязі), але і легко розрахуєте, скільки соусу потрібно додавати до голубцям (у процесі варіння Мал вбирає досить багато рідини).
Багато господинь замість рису вводять до складу голубців картопля, попередньо подрібнена на тертці. М'ясо ідеально поєднується з коренеплодом, тому голубці вийдуть відмінної якості. Картопля, до того ж, дозволить голубцям залишатися соковитішими і смачнішими.