Як вибрати стиглу і солодку диню? Це, звичайно, не кавун, і клацати по ній і стукати не варто – пошкодіть тонку шкірку. Досить легенько грюкнути по плоду рукою. Якщо пролунає глухий звук, плід зрілий, а якщо дзвінкий, трохи хрумкий, як у стиглого кавуна – ні.
Шість найсмачніших та корисних сортів дині
- Колгоспниця Хто не пробував старої доброї Колгоспниці? …
- Торпеда Ближче до кінця літа встигає і у великих кількостях з'являється на ринку Торпеда – неймовірно популярний середньоазіатський сорт дині родом із Узбекистану. …
- Чарджуйська диня …
- Канталупа …
- В'єтнамська (ананасна) диня …
- Ефіопка
На дині має бути темних плям, колір плоду – рівномірний незалежно від сорту. Зверніть увагу і на «хвостик» дині: він повинен бути трохи підсушеним. А ось «носик», слід від квітки, навпаки, має бути трохи м'яким. Намагайтеся не купувати диню поблизу доріг та в наметах з антисанітарними умовами.