Від потужності міксера залежить саме, як швидко і скільки ви зможете змішати. Для змішування та збивання рідких продуктів та тіста невеликого об'єму (близько 0,5 кг) невеликої потужності до 250–300 Вт. Для густої консистенції, тугого тіста і продуктів великого обсягу знадобиться потужність вже понад 300 Вт.
Якщо ти впевнений у потребі міксера, то при виборі дивись на наступні параметри:
- Тип міксера
- Потужність
- Кількість швидкостей та імпульсний режим
- Набір насадок міксера
- Об'єм та матеріал чаші
- Приємні дрібниці
Ми рекомендуємо брати планетарний міксер потужністю від 800 Вт (це найвдаліший варіант). Є недорогі міксери і 500 Вт, вони теж добре справляються зі своїми завданнями, але іноді трапляється, що вони погано збивають щільні маси.
Якщо ви плануєте вмикати прилад не більше ніж на 5 хвилин, то потужності у 250 Вт буде достатньо. Для роботи більше 10 хвилин поспіль найкраще вибрати варіант від 350 Вт. Щоб стаціонарний міксер працював справно та швидко, його потужність має бути щонайменше 500 Вт.