Уважно розгляньте упаковку: на ній не повинно бути видимих дефектів. Прозора тара надійніша – крізь неї ікру можна розглянути. Бляшана баночка не повинна бути здутою або прогинатися під тиском пальця – це очевидні ознаки того, що продукт усередині зіпсований.
Як правильно вибрати банку з червоною ікрою?
Кришка банки не повинна проминатися і не повинна бути здутою. Ікра має заповнювати баночку повністю. Ікринки натурального продукту дрібні, однорідні, розсипчасті та цілісні, не мають плівок та тріщин. Якщо ікра спливає соком, а ікринки – «здулися», швидше за все, таку ікру вже розморожували.
Що має бути написано на баночці із червоною ікрою?
На дні банки має бути вибито 3 ряди цифр (для російських виробників): перший ряд – дата виготовлення, другий ряд – слово "ікра", третій ряд – номер заводу та номер зміни, а також буква "Р", що означає рибну промисловість. Ці позначення мають бути опуклими, а чи не втиснутими.