Вибираючи міцне спиртне на весілля, намагайтеся дотримуватися пропорцій: 70% – складає горілка, 25% – коньяк, 5% – решта «на любителя». пиво. Якщо раніше подавати цей пінний напій на весільному гулянні вважалося моветоном, то сьогодні ставлення рестораторів до нього змінилося.
Горілка і вино – Найбільш традиційні напої на весіллі. Якщо уподобання гостей погано відомі, краще зробити вибір на користь звичного для більшості алкоголю. Вибираючи винопотрібно враховувати характер меню. До м'яса підійде червоне, а до риби, морепродуктів та птиці — біле. вино.
Кількість міцних напоїв на весілля зазвичай визначається наступного розрахунку: половина пляшки об'ємом 0,5 літра на одну людину. Загальна кількість пляшок вина, включаючи шампанське та ігристе, як правило, повинна дорівнювати кількості гостей на весіллі.
Традиційні варіанти – горілка та коньяк. Більш екзотичні алкогольні напої, такі як віскі, текілу, джин або ром, можна ставити на стіл, якщо серед гостей є любителі подібних напоїв або у Вас тематична. весілля.