Налийте воду або молоко у каструлю та на середньому вогні доведіть до кипіння. Додайте масло та цукор і збийте суміш блендером, міксером або віночком, потроху вводячи сухе молоко. Отриману масу готуйте на водяній бані до загусання молока.
Як загуснути варенку вдома? Додайте в згущене молоко пару ложок вершкового масла|мастила|, збийте блендером і поставте в холодильник на кілька годин. Якщо дозволяє рецепт, можна додати до згущене молоко подрібнені горіхи чи крихту від печива. У крайньому випадку в згущене молоко можна додати пару ложок борошна.
У велику каструлю вилийте молоко і поставте його на середній вогонь. Додайте цукор і постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Помішувати дійсно потрібно постійно, інакше цукор пригорить. Після закипання зменште вогонь до мінімуму та варіть згущене молоко 2-3 години, періодично помішуючи.