Як варити пшоняну кашу на плиті Всипте крупу у каструлю, залийте молоком чи водою. Якщо готуєте на суміші, то спочатку влийте воду – молоко знадобиться пізніше. Доведіть до кипіння і варіть близько 30 хвилин або довше на помірному вогні періодично помішуючи. Рідина має вбратися.
Дрібну крупу (наприклад, пшоно і гречку) перед варінням достатньо замочити хоча б на 15 хвилин. Тверду крупу крупу (наприклад, перлову або коричневий рис) краще замочити на ніч. Взагалі дієтологи радять ніколи не вживати без попереднього замочування крупи, що містять глютен, – овес, жито, ячмінь, пшеницю.
20 хвилин Опустіть пакетик з крупою в каструлю з киплячою підсоленою водою (3 склянки) і варіть близько 15-20 хвилин. Вийміть пакетик із каструлі, дайте стекти воді. Відкрийте пакетик по лінії відриву та викладіть крупу на тарілку.