Спосіб виглядає ось так:
- Налийте воду в ківш і поставте на плиту на високу температуру. …
- Додати кава у воду та розмішайте.
- Вимкніть високу температуру на плиті. …
- Після того, як Ваш кава скипів, дайте йому покипіти у такому стані 2 хвилини.
- Зніміть ківш з вогню та вимкніть плиту.
На плиті (у каструлі)
- Посуд трохи підігріти на плиті.
- Додати мелену каву з розрахунку 1-2 чайні ложки на 150 мл води.
- Покласти цукор до смаку.
- Залити холодною водою.
- Поставити на повільний вогонь, за хвилину перешкодити ложкою на довгій ручці.
- Дочекатися моменту, коли пінка почне підніматися.
Коли необхідно почастувати відразу кілька людей, можна варити каву у каструлі.
- У каструлю засипати необхідну кількість продукту з розрахунку 2 год.
- Налити в каструлю холодну воду.
- Поставити ємність на повільний вогонь.
- Як тільки на поверхні напою утворюється щільна пінка, зняти посуд з плити.