Опустіть пасту в воду, що кипить, і повільно перемішайте. Доведіть пасту до кипіння. Паста аль денте вийде, якщо варити її 8 хвилин, періодично помішуючи та не накриваючи кришкою. А тим, хто цінує ніжнішу текстуру пасти, потрібно відварювати її на одну хвилину довше.
Щоб макаронні вироби не злиплися, можна додати в каструлю трохи оливкової або олії. Готові спагетті відкиньте на друшляк. Промивати їх водою не варто – просто додайте ще олії.
Не багато хто знає, що вони означають. Тим часом, це важливий для приготування пасти показник: що менше номертим коротше буде варіння макаронів. Наприклад, під номером 3, як правило, йдуть спагеттіні – тонкі спагетті. Класичні спагетті мають №5, а товсті довгі спагеттоні, час варіння яких збільшено – №8.
Пасту Barilla не слід промивати після приготування. Промивання потрібне для того, щоб змити надлишок крохмалю. Зазвичай паста виділяє багато крохмалю і злипається, якщо її виготовлення використовувалася пшениця низької якості. А паста Barilla готується із високоякісної пшениці твердих сортів.