Щоб макарони не злиплися у каструлі потрібно:
- Купувати макарони тільки із твердих сортів пшениці;
- Варити у великій кількості киплячої води та на максимальному вогні;
- Готувати "al dente", забираючи 1-3 хвилини від часу, зазначеного на упаковці;
- Не промивати після приготування;
Щоб макарони не злипалися без олії, необхідно варити їх у великій каструлі та на сильному вогні. Рекомендуємо використовувати вироби тільки із твердих сортів пшениці.
Вимкнувши газ, потрібно швидко злити воду з каструлі в друшляк і добре протрусити макарони, зціджуючи рідину. *Нюанс: хоч виробники макарон найчастіше пишуть на упаковці, що промивати їх після приготування не потрібно, то краще все ж таки це зробити.