Натріть рубець великою кількістю харчової соди, потім зануріть у миску з оцтом і залиште вбиратися приблизно на 30 хвилин. Процедуру повторюють з розтиранням та зіскоблюванням. Є можливість ошпарити рубець, щоб очистити його та видалити запах. Це робиться шляхом кип'ятіння достатньої кількості води.
Позбавляємось від запаху Наріжте рубець шматками розміром із долоню, залийте водою, поставте на великий вогонь, доведіть воду до кипіння і дайте недовго, не більше десяти хвилин, покипіти, після чого злийте воду.
1Рубець очистити, вимити, варити з морквою та петрушкою 3-4 години, охолодити, посипати товченим часником, перцем, зеленню, щільно згорнути рулетом, перев'язати та доварити у тому ж бульйоні.