Гречана крупа вариться із співвідношення 1:2. Це означає що на одну склянку крупи знадобиться дві склянки води. Гречка збільшується в обсязі вдвічі, тому однієї склянки сухої крупи вистачить на три повноцінні порції каші або гарніру.29 Oct 2021
Як варити гречку Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин|мінути|. Багато хто закидає гречку у вже киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба відразу після додавання круп.
Щоб варити гречку у каструлі, покладіть крупу в каструлю і залийте водою, доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть 15-20 хвилин. Також можна покласти гречку у киплячу воду. Заважати гречку під час варіння не треба.
Найчастіше вимірюють за допомогою звичайної склянки: 1 склянка гречки, 2 склянки води. Це співвідношення для розсипчастої каші. Якщо любите більш в'язку, слід взяти 2,5 склянки води. Точність рецепту за пропорцією слід дотримуватися при будь-якому способі варіння.