Рибу величиною понад 25 сантиметрів необхідно обов'язково потрошити. Кишки та нутрощі потрібно видалити. Молоки та ікру залишають. Голову відокремлювати та знімати луску не потрібно.
Сухим способом можна солити і дрібну непотрошену рибу. На широкій дошці розстеляють чисту ганчірку, рибу укладають рядами головою до хвоста, один на одного, посипають сіллю і загортають у цю ганчірку. Зверху пакет накривають іншою дошкою і на неї ставлять гніт.
Нанизану приблизно по 15 штук рибу навішують на багатоярусні вішала. Велика обла велиться на вішалах 17-30 діб, дрібна – 13-15 діб. Дрібну рибу в'ялять розсипом на настилах або сітках завтовшки в один шар риби протягом 2-7 діб.