Щоб пом'якшити враження, мексиканці іноді кидають у рот щіпку солі, залпом випивають чарку і видавлюють, знову ж таки в прямо рот, половину невеликого лайма. Так що у європейського ритуалу розпиття текіли залпом таки є мексиканський прообраз.
на насправді справжню Текілу п'ють як коньяк, відчуваючи аромат і нічим не запиваючи та не закушуючи. Текіла як напій з'явилася в 17 столітті, а її ім'я – назва однойменного міста в мексиканському штаті Халіско. Кажуть, що дослівно з якогось діалекту це перекладається як місце сплати податків.
Сангріта (ісп. Sangrita) мексиканський безалкогольний напій з яскраво вираженим кисло-гострим смаком, яким запивають текілу. Назва можна перекласти російською буквально як «кровачка» або «кровинка».
Газування та текіла У Мексиці віддають перевагу срібній текілу пити зі спрайтом чи швепсом, а золоту з пепсі чи колою. Існує чимало рецептів на основі цих напоїв, майже всі вони крім лимонадів та текіли включають лайм, лід, корицю і різні фрукти.