Чим більше домішок, тим повільніше закипання. Солона вода не є винятком, і закипає повільніше за прісну.. Прісна вода у звичайних умовах закипає при температурі 100°C, а температура закипання солоної води залежить від кількості розчиненої солі.31 січ. 2023 р.
Чому солона вода закипає швидше?
Коли в воду додають сіль, молекулам води стає складніше перейти у газоподібний стан (що відбувається при закипанні). Це підвищує температуру кипіння солоної води.
Навіщо додавати сіль у киплячу воду?
Сіль у киплячій воді потрібна, перш за все, для того, щоб вода стала закипати ще швидше. Однак, на думку експертів, не підсолена вода і солона незначно відрізняються один від одного за швидкістю кипіння. Тому додавати сіль у киплячу воду чи ні можна на вашу думку.