Глазурі можна допомогти висохнути, поставивши лист з прикрашеними пряниками в духовку (краще з конвекцією), розігрітою до температури не вище 50С, на 10-30 хв. Слідкуйте за тим, щоб глазур не стала змінювати колір! Принцип сушіння приблизно такий самий, як у безе.20 жовт. 2015 р.
Що робити, якщо не сохне глазур на пряниках?
Причин багато, якщо глазур повністю не висохла, якщо фарба забагато а глазур то потрібно чекати до висихання, якщо фарбували зверху глазурі те саме довго сохне і ще вологість.
Скільки сохне білкова глазур на пряниках?
Якщо пряники або печиво повністю залиті глазур'ю, для їхнього висихання може знадобитися від 1 до 3 годин. Але якщо на пряник нанесений об'ємний малюнок або товстий шар айсингу, краще залишити його висихати на всю ніч.