Сир найкраще розморожувати безпосередньо перед вживанням. Чим повільніше розморожувати сир, тим більше корисних речовин у ньому залишиться. Тому найкраще покласти його на нижню полицю холодильника на 10 годин.16 черв. 2021 р.
Скільки розморожується сир із морозилки?
Для прийому сиру «як є» після морозилки його розморожують на нижній полиці холодильника протягом 10-12 годин. Якщо планується подальша температурна обробка (наприклад, приготування запіканки або пирога), процес можна прискорити – достатньо достатньо полежати при кімнатній температурі всього 3-4 години.
Чи можна використати заморожений сир?
Щодо терміну зберігання замороженого продукту, максимально допустимий – 1,5 місяці. За цей час сир збереже корисні властивості та структуру та ще буде придатний до використання. Через 2-3 місяці препарат вже непридатний для вживання після розморожування.