Щоб з розморозити, достатньо покласти молоко в прохолодну воду приблизно на 1 годину. Важливо, щоб молоко добре розморозилося і легко відокремлювалися один від одного, інакше у вас вийде просто каша. Потім розморожені молоки потрібно промити і засипати спеціями (посолити, поперчити до смаку).
Швидко розморозити рибку можна помістивши її ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15 ° до +20 °.
Обов'язково додайте в воду сіль за формулою "1-2-10": на кілограм продукції – 2 літри води та 10-15 грамів кухонної солі. Невелика рибка відтає через 1,5-2 години, більше – через 3-4 години. Але найкращий спосіб – запастися терпінням і розморожувати рибу у холодильнику (на нижній полиці), покривши її харчовою плівкою.
Як розморозити рибу в мікрохвильовій печі Покладіть потрібну кількість риби в посуд, призначений для використання в мікрохвильовій печі. Виберіть потрібний режим розморожування. Періодично діставайте страву з мікрохвильової печі та перекладайте шматки для більш рівномірного відтавання.