Покладіть на полицю, де м'ясо відтаватиме, кілька серветок або паперовий рушник (якщо фарш або філе заморозили правильно, папір не намокне, але краще перестрахуватися). М'ясо у вакуумній упаковці або під плівкою помістіть у холодильник на серветки. Залишіть продукт розморожуватися на кілька годин.
Заморожене м'ясо і кістки, краще не розморожувати. Перед тим, як закипіти, на поверхні води почне збиратися рясна піна, яка підніматиметься густою гіркою.
Отже, для того, щоб швидко розморозити крижаний стейк, потрібно в одну каструлю покласти м'ясо, але в неї зверху поставити другу каструлю. У верхню каструлю (та, що без м'яса) налийте теплої води. Через 5-10 хвилин м'ясо помітно відтає. Справа в тому, що метал добре проводить тепло.
Якщо захотілося смачного супу або знадобився наваристий м'ясний бульйон, то не заощаджуйте на шкоду якості та відмовтеся від плану варити заморожене м'ясо. Якщо хтось вважає, що нічого поганого в цьому немає, а так можна м'ясо розморозити заразом і зварити, то він помиляється.