Маш вариться 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся на стан насіння. Дістаньте кілька бобів, трохи остудіть і спробуйте на смак чи роздавіть вони повинні бути м'якими. Якщо їх переварити, вони розповзуться.
Для цього маш потрібно замочити на 6 годин у воді кімнатної температури, потім злити воду та викласти вологий маш у тепле місце. Поки він не дасть паростків, його потрібно постійно зволожувати. Ще є просте індійське блюдо кічарі — рис із машем.
Маш можна, можливо є в оболонці або очищеним. Найчастіше його готують у вигляді каші чи супу. В Азії користується популярністю салат із паростків цього бобового. А головне — з бобів мунг роблять знамениту фунчозу.Харчова (поживна) цінність на 100 г:
- Білки – 23,5 г;
- Жири – 2 г;
- Вуглеводи – 46 г;
- Калорійність – 300 ккал.