Зерновим культурам, таким як коричневий рис, гречка і овес, може знадобитися близько півтори години, щоб вийти з шлунка, тоді як бобовим, таким як нут, сочевиця, квасоля і т. д., потрібно ще більше – близько двох годин.
Яка каша перетравлюється найшвидше?
Перлова каша, кукурудза, вівсянка. Можуть перебувати у шлунку від 1 години до 1,5 години. Нут, горохова каша, червона та біла квасоля – 1,5 години. Соєві продукти перетравлюються 2 години.
Що перетравлюється у шлунку найдовше?
Їжа може провести у шлунку від півгодини до 4 годин – це залежить від її складу. Найшвидше перетравлюються фрукти та овочі, а найдовше – жирні сорти м'яса, змішані важкі страви.