Залити злаки холодною водою +10-16 ° C, перемішати і залишити на 60-80 хвилин. Потім зняти з поверхні сміття та злити воду. Налити свіжу порцію води, в яку додати розчин, що дезінфікує, з розрахунку 30 крапель йоду або 2-3 грама марганцівки (на кінчику ножа) на 10 літрів води. Через 3 години злити воду. 1 жовт. 2014 р.
Як приготувати солодощі в домашніх умовах?
Який солод можна смажити
- Замочити зерно на 2-2,5 діб. Кожні 8 годин зливати воду та залишати зерно на пару годин без води, потім заново заливати водою.
- Викласти зерно рівномірним шаром, зверху прикрити тканиною. …
- Висушити зерно на сонці або в духовці: 40 ° С, 25-30 годин, періодично помішувати.
Як роблять солод?
Солод – Намочене і пророщене насіння злаків: найчастіше ячменю, рідше – жита, пшениці, кукурудзи, тритикале. Пророщування зерен злакових культур дозволяє запустити процес ферментації. Для припинення подальшої ферментації та видалення зайвої вологи пророщене насіння сушать гарячим повітрям.