Сало здатне стимулювати вироблення жовчі, що позитивно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту. Крім профілактики хвороб травної системи, свинячий жир у помірних кількостях запобігає онкозахворюванням, ГРВІ та проблемам із серцем.Feb 19, 2020
Так, на думку доктора Сіраєвої свиняче сало (та інші його види) не варто вживати дітям до 3 років та людям старше 70 років.З цієї ж причини сало протипоказано:
- якщо є загострення гастриту,
- людина страждає на гострий панкреатит, холецистит,
- при виразковій хворобі дванадцятипалої кишки чи шлунка.
Sept 19, 2022
Шкода сала Сало – дуже калорійний продукт: у 100 г міститься близько 800 ккал. Це означає, що якщо ви не плануєте витратити всю отриману від цього продукту енергію, то ризикуєте набрати зайву вагу. Вживання сала у великій кількості може призвести до ожиріння.
Закуска багата на ретинолом, вітаміни А, D, Е групи, каротином та іншими речовинами. У його складі також є корисні мікро- і макроелементи, наприклад, залізо, кальцій, натрій і цинк. Сало є дуже калорійним продуктом. У солоному вигляді на сто грамів припадає від 800 до 820 ккал.