Для виробництва Ламбруско використовується особлива технологія – метод Шарма, яка була оприлюднена ще 1910 року. Суть технології полягає у вторинному бродінні у сталевих бочках, а не у скляній ємності. І розливається по пляшках, коли бродіння ще не закінчилося.Nov 19, 2017
Майже все Ламбруско виробляється за методом Шарма (при якому вторинне бродіння, під час якого утворюються бульбашки, відбувається не в окремих пляшках – як у випадку з шампанським – а у великих сталевих ємностях).
Майже завжди вина ламбруско робляться з більш ніж одного виду винограду, часто з додаванням та інших сортів (не більше 15%), таких як Анчелотта (для поліпшення відтінку), Мардземіно (Marzemino), Мальбо Джентіле (Malbo Gentile), Каберне Совіньйон (для поліпшення тіла та структури вина) та інших.
Ламбруско — італійське ігристе вино, яке виготовляють із однойменного сорту винограду в області Емілія-Романья. Це легке вино, яке буває як червоним, так і білим.