«Лікування» служить видалення останніх залишків вологи. Це важливо, щоб шишки не запліснів, якщо їх планують зберігати кілька місяців, а то й кілька років. Під час «пролікування» аромат та смак шишок розкриваються повною мірою.
Її поява неприпустима, потрібно провітрювати ємність протягом 5-10 хвилин кілька разів на день протягом 1-2 тижнів. Дочекайтеся, коли волога взагалі перестане накопичуватися, тоді настане другий етап пролікиякий може зайняти два тижні або навіть півроку.
Безповітряне проліковування суцвіття просушують і кладуть у суху скляну банку; ущільнювати шишки заборонено, якщо весь урожай не вміщується, використовуйте більшу ємність; банку закрийте кришкою; поставте ємність із суцвіттями у темне місце, рекомендована температура повітря – 16-18℃, вологість – 40-55%.