Які дріжджі у кефірі?
Крім бактерій, кефір часто містить штами дріжджів, які можуть засвоювати лактозу, такі як Kluyveromyces marxianus, Kluyveromyces lactis та Saccharomyces fragilis, а також штами дріжджів, які не засвоюють лактозу, у тому числі Saccharomyces cerevisiae, Torulaspora delbrueckii та Kazachstania unispora'.
Як правильно зберігати тісто на кефірі?
З'єднуємо кефір, яйця, масло, сіль та соду, швидко все перемішуємо і додаємо борошно, щоб з усього вийшла однорідна маса. Вимішуємо до тих пір, поки не перестане прилипати до рук. Таке тісто можна зберігати в холодильнику 3 дні (я зберігаю в пакетику), та використовувати для приготування смажених пиріжків, чебуреків.