Як зробити так, щоб ріпа не гірчила?
На запитання «Що зробити, щоб ріпа не гірчила?» відповідь найпримітивніша — відварити. Щоб прибрати гіркоту з ріпи можна зварити ріпу цілком або нарізану на шматочки. Врахуйте, що варити ріпу цілком доведеться близько 30 хвилин, а от якщо порізати її на шматочки, то час скоротитися до 15-20 хвилин.
Як за старих часів готували ріпу?
Гуртку готували дуже просто: у киплячу воду закидали нарізану ріпу та трохи інших овочів, а потім варили. А ось ріпниця — страва цікавіша: для неї варену або парену ріпу розминали, змішували з крупою, а іноді навіть із солодом, заливали водою і ставили в російську піч нудитися на годину-другу.