Як приготувати нові горщики для запікання?

0 Comments 20:03

Перед першим застосуванням глиняний посуд миють, заливають водою (іноді до неї додають соду), поміщають у теплу духовку, поступово доводячи воду до кипіння, вимикають вогонь і залишають горщик до остигання. Потім глиняні горщики для запікання змащують зсередини жиром, олією.21 Dec 2015

Як підготувати глиняний посуд до першого використання? Перед першим використанням можна замочити горщик або казан у прохолодній воді з-під крана. Вода має покривати глиняне виріб цілком. Щоб глина добре просочилася водою, залиште глиняний горщик чи іншу глиняний посуд у воді на годину.

Як прожарити глиняний горщик?

  1. Зберігати горщики у відкритому вигляді (кришки можна зберігати окремо).
  2. Іноді заливати в горщик розчин оцту чи солі на деякий час, потім – добре промивати водою.
  3. Гартувати в духовці протягом 10-15 хвилин.

Перед використанням нового посуду для запікання залийте холодною водою і витримайте її від 30 хвилин до однієї години. Посуд погано переносить різкі температурні перепади, тому не ставте нагріту посуд на холодну чи вологу поверхню. Використовуйте підставки з дерева або пробки.

Related Post

Де мешкають представники хрящових риб?Де мешкають представники хрящових риб?

Вони живуть у морях та океанах, мають різноманітну форму тіла, хрящовий скелет, 5-7 зябрових щілин, у них відсутній плавальний міхур. Хрящові риби (Лат. Chondrichthyes) – клас риб, водні тварини з

Де народився Київстонер?Де народився Київстонер?

Kyivstoner (справжнє ім'я — Альберт Вікторович Васильєв (укр. Альберт Вікторович Васильєв); нар. 31 грудня 1991, Київ, Україна) — український відеоблогер, кіноактор, репер, колишній учасник проекту «Гриби». У блогера є американське